Smaakverrassing

 

Smaaksensatie

Bij koffie Van Tuijl is de smaak van koffie van groot belang. De smaak, branding, kwaliteit en onze machines maken dat onze espressokoffie zo goed smaakt! De combinatie van onze machines en het hierop aangepast koffieassortiment geeft een optimale, heerlijke kop koffie naar uw eigen persoonlijke wens. Wij bij Koffie Van Tuijl bieden u deze unieke combinatie.

 Korte uitleg espressokoffie

De smaak van espressokoffie is het resultaat van de unieke, verse bereiding. Elk kopje koffie wordt apart gemalen. Bij espressobonen denken we aan de Italiaanse manier van koffiezetten waarbij het bijna kokende water onder hoge druk door de zojuist gemalen espressokoffie wordt geperst. Hierdoor ontstaat de bekende espresso, cappuccino en andere vervaardigde variaties. Steeds meer kantoren, instellingen en particulieren kiezen voor deze kwalitatieve manier van koffie serveren, omdat espressokoffie uniek is.

 Korte uitleg Freshbrew

Freshbrewkoffie is gemalen koffie. Een kopje koffie gemaakt volgens de freshbrew lijkt het meest op een kopje koffie thuis. Door de speciale branding en maling is deze uitermate geschikt voor koffiemachines. In de freshbrewbereiding heeft de koffie maar 5 seconden contact met het hete water. In die tijd moeten de extracten uit de koffie worden gehaald. Het verschil met snelfiltermaling is dat de druppeltjes heet water een langere contacttijd met de koffie hebben, omdat deze een langere weg naar beneden te gaan hebben. Snelfiltermaling is dan ook anders gebrand en gemalen dan freshbrewkoffie, en daarom niet geschikt voor freshbrew-automaten. Het resultaat zou een slappe kop koffie zijn.

 Koffiesmaken

Er zijn wel 60 verschillende soorten koffie. Twee daarvan zijn het belangrijkst en worden het meest gebruikt: de Arbica en Robusta.